24 Ocak 2013 Perşembe

ADAM GİBİ SEVGİLİ OLUN !
 
Alaka kesmek?karşındaki insana bunu izah etmekle olur,
 
Karşındaki insan seni anlar kesilir alaka.
 
Kimse bu dakikadan sonra,zorla,
 
Banane seni istyorum diyemez.
 
İfade edilmemiş ayrılık,küüt diye yok olma, gayri insani.
 
Özelliklede aşkım canım seni seviyorumla küüt yok olma?
 
Ayrılacaksan ayrılmak istyorum diyeceksin.
 
İnsanları gereksiz merak,stres,acaba ne oldu,şumu başına geldi gerginliklerine büründürüp aslında
1gün farkl 1i ile ortaya çıkma cinayettir.
 
1İlşkiyi başlatma medeni cesaretin varsa o ilişkiyi yürütemeyeceğini anladığındada karşındaki insana bunu anlatma cesaretine sahip olmak zorundasın.
 
İlişki yaşamak sorumluluk duygusu gerektirir.1insanla 1 ilişkiye başladığın andan itibaren hayatnda 1 insana karşı sorumluluk var demektir.
 
İlşki yaşama sorumluluğunu henüz kazanmamış bireylern ilişki yaşaması,ilişki başlatma girişiminde bulunması sakıncaldır.Kendine güvenin yoksa başlama.
 
İlşki yaşamak sadece 1likte oturma,yürüme, dans etme,film izlemek,sinema,sex  maalesef değil,ilşki başlaması demek, bedeninde kimyasal 1değişim gerçeklşmesi demek.
 
Bu NEDİR ? KİMYASAL DEĞİŞİM ? Bir ilişki başlamasında ,  NE OLUYOR insanlara  ????
 
PEKALA !
 
KOPYA VERİYORUM SİZE!
 
ŞUNLAR OLUYOR ;
 
Fenaa şeyler oluyor,ÖYLE BÖYLE DEĞİL :)))  ....
 
2 insan Birbirleri ile ilk karşılaştıkları andan itibaren,birbirlerine karşı önce görsel çekim sonra fiziksel çekim ve sırası ile hal duruş çekimleri etki eder.Yani kişiler önce birbirlerinin bütününü görür,sonra bütün, hareketlere hal ve tavırlara  kayar ve daha yakın detaylar etkiler,bakış gülüş ufacık 1 mimik? tebessüm,ses,kişilerin kokusu?Kişilerde 1anda birbirlerine karşı elktriklenme kıvılcım, kimyasal etkileşim  başlatr.Elektriklenmeyi ilk başlatan etki kişileri birbirine kilitler.Kişiler kendilerinde kilitlenme etkisi yaratan kişiyi daha çok merak edip tanımaya yönelir,bilme ihtiyacı duyar o insanı,hatta onunla daha yakın olma ihtiyacı duyar.Onu görünce kabinin çarpması hızlanır heyecanlanır.Bu etkiler sadece o kişiye karşı kişilerde oluşur.Aralarında kimyasal bir etkileşim artık başlamıştır,bunu beslemek zorundadırlar.İşte hoşlanma safhası böyle oluşur sonra bu gelişir kişiler yakınlaştıkça 1birini tanıdıkça duygular oluşur  duygular dahada yoğunlaşır,hissiyat başlar ve çift olurlar ,yani artık sevgili olmuşlardır.Çiftler sürekli birbirini arama ihtiyacı duyar,görme ihtiyacı duyar çünkü ses etkileşimi vardır aralarında birbirlerinin sesini duyma,birbirini görme  ihtiyacı vardır 1 ilişkide,görsel doyum.Çiftlerde bunlar olmazssa olmazdır.Duymak zorundadırlar sevgilinin sesini,görmek zorundadırlar yüzünü ,sevgilinin kokusunu içine çekmek zorundadırlar,duyamazlarsa sesi kokuyu ,görmezlerse  uzun süre 1birlerini bu onların kimyasını olumsuz etkiler kötü olurlar özlem gereğinden fazla uzadığında o sesi,kokuyu  duyma 1 birini görme ihtiyacı zehirli 1 silaha dönüşür ,kişileri içten içe çürüten kuvvetli 1 zehir olur özlem.

Öyleki çiftlerin bazılarında görme duyma koku alma ihtiyacının yoğunluğu çok olur,bu olmazssa ve özlem çok uzarsa kişilerin çıldırmasına kadar götürür kişileri  özlem zehri.

Zaten ilşkilerde en çok arama buluşma sorunları başladığında ilişkiler çatrdar!

1 insanın hayatında kimse yokken 1 insanın onu araması yada aramaması onu hiç etkilemez .

Fakat haytında 1 ilşki varsa aranılmak onun istemdışı umurunda olan 1 şey olur.

Bedeninin kimyası o aranılmayı ister.Aranılma  yeterince onu doyurmuyorsa kişi hastalanır bile.Çünkü kimyası aranılmaya endekslidir o sırada.
 
Partnerini terkestse bile kişiler o duygudan kurtulamaz,çünkü aşk duygusunun oluşumuna neden olan kişi kimse,kişileri sadece o kişi ile ilgili sorununun kişi ile çözümü   tedavi eder.Aşkı kişide tetikleyen çünkü o kişidr.

Başka 1 insana gitme kişileri tedavi etmez.Daha çok acı çekerler,yapamazlar zaten,illaki partneri ile olmaya mecburdur.
 
KİŞİYE KARŞI  his ölmeden başka 1 insan hayatına kimse sokamaz.o derecede tehlikleli ve zehirlidir ihtiyacı karşılanmamış aşk.Aşktan delirme böyle 1şey.Karşılıklı yaşanırken aşk ,1 anda açıklamasız küüt bitmiş aşk,AŞK intiharlarına kadar sürüklenmelere kadar iter kişileri.DELİRTİR İNSANI:

Bu 1 nevi cinayet suçu ile eşdeğer etkidir,kişilere bu kasıtlı yaşatıldığı zaman.çünkü gerçekten ölüme kadar iter böyle 1 şey insanları, yeterince güçlü değilse kişiler.
 
Bu nedenle KARŞILIKLI YAŞANAN AŞK İLŞKİSİNDE 1 insandan ayrılmak istiyorsanız bunu o insana anlatın anlamasını sağlayın.Çünkü anlatırsanız her insan sizi anlar.Kimse 1DEN sevilmedği 1 insanın peşinden koşmak istemez.Sebebi bilmeyen insan sizi arar,size neden der.İnsanlara bu duyguyu yaşatmamaya dikkat edin ilşkilerinizde.Karşınızdaki kişide hayatınızdan daha kolay kendisini çıkarabilsin hatta yeni 1 ilişkiye başlayabilecek kadar iyi morale sahip olabilsin sizle ayrıldıktan sonra.Kimseye dünyanın sonu gelmiş herşey bitmiş gibi hissettirmek zorunda değisiniz kendinizden dolayı.Madem ayrılmak istiyorsunuz bunu,karşınızdaki insanında mutsuz olmamasını sağlayarak yapın.Siz ayrılmak istiyorsunuz diye karşınızdaki ağlamak zorunda değil.UNUTMAYINKİ KARŞILIKLI AŞK YAŞIYORDUNUZ.
 
1den sessizliğe bürünme garip garip yok olmalar mazeretler gereksiz kaçmalar açıklamasızlıklar?sonra anormal kabalaşmalar,hakaretvari konuşmalar?Kimse kimseyi gereksiz yıpratmasın EGO tatmin etmek için.

Eğerki ilşkinizi sürdürmek istiyorsanız ozaman partnerinizi ne olursa olsun kendinizden haberdar etme,partnerinizle ilgilenme sorumluluğunuzu geliştirmek zorundasınız,sağlılkı 1 ilşki istiyorsanız,aramalara görüşmelere,buluşmalara birlikte sosyal etkinliklere  özenilecek.
 
Kimsenin kimseyi kendisinden dolayı hasta yapma hakkı yoktur.Siz uygun olamıyorsanız o kişiye ,mutlaka sizden daha çok onunla uyum sağlayacak başka 1 aday mutlaka vardır karşınızdaki insana,onu kendinizde yıpratma hakkına sahip olamazsınız siz onunla uyum yakalayamadınız diye.
 
Mümkün olduğunca ilişki halinde olduğunuz insanlara zarar vermeden ilşkilerinizi yaşamaya çalışın,çünkü hiç kimsenin hayatı kimseye tekel değil.

Evliliklerde boşanma hakkı olduğuna göre,sevgiliykende siz ona göre değilseniz ona uygun başka insanların mutlaka olacağı gerçeğini kafanızdan çıkartmadan adam gibi sevgili olun.

Kimseyi kandırmayın oyalamayın,saçma sapan psikolojik savaşlara girişmeyin partnerinizle gereksiz yere.Partnerinizn hisleri ile duygularıyla  oynamayın?

Berabersenizde 1 insanla onu kaybetmek istemiyorsanız beraberlik sorumluluklarınızı bilin.AMA KİMSEYİ YIPRATMAYIN.
 
yazan : BİLGE İBİK
copyright reserved! 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder